Poesi på G

Sara Paborn - Poesi på G

Poesi på G är en gratis app där 20 kända svenska läser en dikt var ur Sara Paborn diktsamling Vilken tur att vi träffades innan vi dog. Bland rösterna hörs bl a Carolina Klüft, Olle Sarri, Suzanne Reuter, Johannes Brost, Adam Tensta, Marit Bergman, Babben Larsson och Danny Saucedo. Tanken är att sprida poesi på ett nytt sätt så att fler människor kan hitta till den. Varje dikt följs av ett kort eftersnack mellan Sara och inläsaren.

Uppmärksamheten blev enorm, med bland annat ett nästan tio minuter långt inslag i TV4 Nyhetsmorgon, ett långt inslag i Kobra på SVT samt bred redaktionell uppmärksamhet ibland annat DN. Det roligaste av allt: i en tid när 300 sålda diktsamlingar räknas som en framgång har Poesi på G laddats ner nästan 5 000 gånger.

 

Många har hjälpts åt att få Poesi på G att hända. Radioproduktionsbolaget Flickorna Larsson har producerat. Le Bureau har formett, produktionslett och bidragit konstnärligt. Visuell PR hjälpte till att få ut poesi på ställen där den sällan syns. Jörgen Hildebrandt tog fina bilder på inläsarna. Annika Widebeck på Widebeck Media gjorde en mini-dokumentär om projektet.

Tack, sist med inte minst, tack alla inläsare som gav sina röster åt dikterna och visade att en dikt tillhör den som läser den…

Poesi på G av Sara Paborn

Copyright © 2020 Sara Paborn